motorclub De Klassieker

Vereniging tot instandhouding van motorrijwielen van 25 jaar en ouder

Gelders Mooiste, 2e lustrum

Plaats: Garderen   Info: Wouter van den Brink Mob. 06-14181752 E-mail: klassiekers1954@gmail.com
Verzamelen: zaterdag 14 mei om 09.45 uur en vertrek om 10.30 uur Afstand ongeveer 100 km
Vertrekplaats: “Gasterij Zondag” Apeldoornsestraat 163 3886 MN Garderen
Voor het 10e jaar kunnen we weer van de rit “Gelders Mooiste” genieten.
We hebben 2 jaar moeten missen, maar laten we weer genieten van wat voor ons ligt en wat achter ons ligt maar weer een beetje proberen te vergeten. Gelukkig zijn de meesten van ons de afgelopen 2 jaar redelijk door gekomen. Misschien wel wat gefrustreerd omdat er geen clubavonden waren en geen ritten. Velen zullen in die tijd wel hun motor goed verzorgd hebben, goed gepoetst hebben, het noodzakelijke onderhoud gedaan hebben en de puntjes op de i gezet hebben.
Maar nu is het de tijd om weer volop te genieten van de dingen die we de afgelopen tijd aan de motor gedaan hebben en van de mooie natuur die de lente ons weer geeft.
Graag wil ik een ieder uitnodigen om zaterdag 14 mei naar Garderen te komen!
Wij starten in de “Gelderse bossen” en duiken dan de “Gelderse Vallei in. Op de rand van de “Gelderse Vallei” komen we in een gebied wat bekend staat als de “Grebbelinie” Dit is een waterlinie op de grens van Gelderland en Utrecht, die werd aangelegd in de 18e eeuw.
Haar bekendheid ontleent ze echter aan de periode 1939-1940 toen de linie onder de naam Valleistelling deel uitmaakte van de Nederlandse hoofdverdediging. Na de Tweede Wereldoorlog werden de kazematten, tankversperringen en Duitse bunkers bedekt met een laag groen. Meer dan 40 kilometer aan militaire geschiedenis ligt nu enigszins verborgen in een mooi en langgerekt natuurgebied langs Valleikanaal en Eem.
De route brengt ons vervolgens op de Utrechtse Heuvelrug waar we in Driebergen de lunch zullen gebruiken.
Na de middag komen door de omgeving van Austerlitz waar door militairen een piramide is gemaakt. Daarna komen we langs het landgoed “DenTreek” en gaan we weer naar ons startpunt “Gasterij Zondag” terug. De route voert ons door een omgeving die voor velen niet zo bekend is, daarom de uitnodiging ik iedereen uit, kom naar Garderen en we maken er een mooie dag van!
Tot ziens op zaterdag 14 mei, 

Wouter van den Brink