motorclub De Klassieker

Vereniging tot instandhouding van motorrijwielen van 25 jaar en ouder

KOFFERBAK VERKOOP                                                                                                                                                7 AUGUSTUS 2023
VERKEERSTHERORIE AVOND                                                                                                                                                5 JUNI 2023

Wat weten we van de veranderingen in regelgeving in het verkeer, nadat we decennia geleden het rijbewijs haalden? Op maandag 5 juni kunnen we onze actuele verkeerskennis weer ophalen of testen.
Dan vindt er een theorie-avond plaats, verzorgd door Verkeersschool Voskamp uit Warnsveld.


SEIZOENSOPENING KLASSIEKER TREFFEN                                                                                                                    2 APRIL 2023

Op zaterdag ochtend beginnen we met de opbouw, vele handen maken licht werk. En zo verliep alles op rolletjes in dit geval beter gezegd op wieltjes. Henk de Groot stuurde de opruimwerkzaamheden aan en tegen de middag was alles mooi aan de kant. Wim was koploper hij had zijn Klassieker informatiepunt al op orde. Tijd voor koffie met broodjes kroket want wie hard werkt zal goed eten. Middags hebben wij de motoren scooters en brommers opgesteld, Annie de vrouw van Gijs bracht de koffie tafel in gereedheid en Henk de Groot ging met zijn beroemde gehaktballen aan de slag. Tegen vieren was alles klaar, tijd voor harde worst en een biertje een mooie afsluiting van een gezellige club activiteit. De enige tegenvaller was het weer het was bar en boos dat voorspelde niet veel goeds, maar zondag zou een prachtige dag worden en ………. dat werd het ook.

Natuurlijk waren er veel motoren en scooters. Maar brommers kieken kon ook. Zo stonden er een paar mannen bij de Kreidlers te kijken. Eentje zei ik heb mijn eerste Kreidler nog in de schuur staan. Er komt een mobiel uit de zak met een foto van een prachtig rood glimmend exemplaar , eerste lak hé zegt hij er nog maar eventjes bij. Als ik hem aan kijk, denk ik het baasje glimt nog harder dan zijn brommer een duidelijk gevalletje van jeugd liefde. Bij de Jawa met aanhanger van Marcel Klomp wordt zijn zoon Jacco aangesproken door een Poolse man “ik ben op zoek naar oude oostblok motoren voor mijn oom in Polen“ veel exclusieve modellen werden daar nooit verkocht die waren alleen voor de export en worden nu erg gezocht. Mijn oom struint Markplaats af en als hij iets gevonden heeft, probeer ik ze voor hem kopen. Vorige week nog naar zuid Limburg geweest. Er komt een mobiel tevoorschijn met daar op roestige foto’s van voor en schitterende foto’s van na de restauratie. Jacco lacht, deze blijft mooi in Nederland.

Iets verderop staan een paar kinderen foto’s te maken van mijn Ducati Mark3 450 1968 “je mag er wel even opzitten dan maak ik wat foto’s van jullie” zeg ik. Nou dat laten ze zich geen twee keer zeggen, en dan ook maar gelijk plat op de tank. Altijd leuk om de jeugd enthousiast te maken voor oldtimers. Onder tussen komt hun vader aangelopen, hij is een project aan het afmaken wat hij van zijn schoonvader in verhuisdozen heeft gekregen. Dit is zoals zoveel projecten eindigen. Natuurlijk hoe kan het anders ook of er waren onderdelen verdwenen.  Maar uiteindelijk heeft hij de Victoria KR26 Arrow 250 1955 weer in elkaar gekregen. Hij zoekt nog iemand voor de revisie van het motorblok en dat hoeft niet voor niks vermeld hij er bij. Voor wie hem wil helpen Joop Dammers heeft zijn nummer.

Ook waren er verhalen van mijn vader of mijn oom had er ook zo een. Twee gebroeders waren aan de praat bij mijn Jawa mooi ding maar wij maakten daar vroeger crossers van, reuze veel plezier mee gehad. We reden er mee achter elkaar aan over de Waterberg, maar jij zult wel niet weten waar dat is? Ugchelen antwoord ik einde Casimirlaan langs het bouwland op richting het Salamandergat, nou heb ik daar toevallig ook heel wat bandensporen liggen. Wij zaagden de spatborden en uitlaat van een Zundapp KS50 af. Tja gelukkig is niet alles bewaard gebleven, en hadden we nog geen last van doorgeschoten regelgeving.

Onder tussen werd er door de dames flink koffie met cake verkocht, vlogen bij Henk de Groot de  de gehaktballen als warme broodjes over de tafel. En werd Wim zijn informatiepunt goed bezocht, er waren geïnteresseerden maar er werden ook nieuwe leden genoteerd. Een mooie seizoensopening voor De Klassieker.
Na afloop de boel opgeruimd want ja…….. behalve de Sparta van Henk de Groot moesten de meeste motoren toch ook weer eens op huis aan. Maar niet voordat we onder het genot van een biertje de laatste gehaktballen burgemeester hebben gemaakt. Sponsor Henk de Groot, bedankt voor het beschikbaar stellen van je bedrijf, gehaktballen, koffie, bier, maar zeker voor de gezelligheid. Hoe kun je het weekend nog beter besteden? Mannen ik vond het super en wat mij betreft volgend jaar maar weer zo doen. Alle leden veel plezier met de oldtimer, is het niet met rijden dan wel met het sleutelen.
Henk van de Kamp uit Lieren

LEDENVERGADERING                                                                                                                                             6 FEBRUARI 2023

Mondag oavend 6 februari 2023
Noa den joar ve-gadering van onzen mooijen motorklup, um acht uur vank dat an, ik was iets te late want Gijs was al met den inleiding an ut verteln. Ik wolle d’r op tied wean! Moar wat gebeur’n d’r thuus toen ik den autodeure lös deed, de boavenste scharnierpenne zak’n noar benejen. Den ondersten zat wel vaste, dus henk den deure halluf achteroaver. Veurdat ik dat wear veur me-kare hadde waar ik ruum twintug menuut’n varder vandoar later.
Ut zaaltjen was good e-vult. Ik schatte wel zo’n 35 pesonen. De spreakers Gijs, Wim, Joop en Marcel dee-jen hun woordjen en alles wed good bevon’n met applaus! D’r mossen nog twee bestuursleden bi-j kommen. Gijs vroegmien ok nog, moar das niks veur mien. Ik hebbe al zoveul hobbies en werkzaamheejen op en umme de boerderieje. Ik zitte hastikke vol met mien bezigheejen, woar mot ik die tied vandan haalen dan! D’r. zult vas wel luu weazen die wel tied oaver hep.
Ut was un gezelligen oavend. “Pauze..” zeg Gijs! Noa den pauze ging ut oaver ut nie-je motorzeizoen; um te beginnen bi-j Henk de Groot in Lier’ an de Zwatte Bergweg. Op vriedag 21 maart motoren en verkoopwaar breng’n en op zoaterdag 1 april (ze holt ons toch neet veur den gek?!) begint ut mezeum met den proat en de gezelligheid. Toen kwam Marcel met den pries uutrieking van de meeste kilometers van ut afgeloopen zeizoen. Henk derde pries, Joop tweedes en Tunnus eerste, met de meeste kilometers. Ik wis neet wat ik heuren. Kon ut hoast neet geleuven. Ik hadde toch neet alle rit’n met e-doan. D’r zal d’r altied wel ééne met mear weaz’n dag ik, moar nee, ut was zo! Ik hadde wel mear rit’n as andere joare e-reejen moar hier had ik neet an e-dag.
Tot Henk de Groot!!!
Tunnus Gierpet uut Lier’n, den Lullebreur

  

terug naar Nostalgie