motorclub De Klassieker
Vereniging tot instandhouding van motorrijwielen van 25 jaar en ouder
 

16 september  

Nazomer rit

Gestart bij "Gewoon Gastvrij" in Wenum-Wiesel.
Uitgezet door H. Rouwendal. 
lees verder


2 september  

Keune rit

Gestart bij ’t Stuurhuus in Holten.
MAC De Holterberg, Holten, Afdeling Klassieke Motoren.
lees verder

 

26 augustus 

Stoppelhaene Toertocht

Gestart bij Restaurant “De Leeren Lampe”, Raalte.
lees verder

 

20 augustus  

Veteraan en Klassieke motorrit Eerbeek 

Gestart bij grand café ‘de Korenmolen” Eerbeek. 
Uitgezet door G. van Dommelen.
lees verder 

 

6 augustus 

Nostalgie Megchelen

Gestart op het terrein van het evenement: Nieuweweg 18 te Megchelen.
lees verder

 

29 juli  

Veteranen rit

Gestart bij “Rad van Avontuur”, Lochemseweg 134 te Harfsen.
 

15 april

Rondje Apeldoorn

Gestart bij brasserie "de Zon" in Apeldoorn.
Uitgezet door Anja Rouwendal.
lees verder

 

2 april

Klassiek motor treffen

Gestart bij Autoschadeherstel Henk de Groot in Beekbergen. Georganiseerd door toer/show/clubavondcommissie. 
lees verder

 

 Rit verslagen 2016

21 augustus

33e Eerbeekse Veteranen en Klassieker motortoertocht

Op zondag 21 augustus 2016 werdt deze inmiddels bij velen bekende toertocht gereden. 33 jaar geleden begonnen met een tiental motoren. Nu is het evenement uitgegroeid tot een schitterende ontmoetingsplaats voor veteranen en klassieke motoren. Tevens is er op het terrein een show van Stationaire motoren te bezichtigen. De start van de toertocht is om 11:00 uur bij: Restaurant Grand Café “De Korenmolen” Kanaalweg 3 6961 LW Eerbeek. Wilt u komen kijken of meerijden met een veteraan of klassieke motor dan kunt u voor-inschrijven bij Rinus Konink Hietveldweg 24b 7361 AD in Beekbergen of mailen naar m.konink8@upcmail.nl (vraag leesbevestiging) of tel. 055-5062008. Graag voor 14 augustus opgeven. De kosten zijn dan € 8,--. Na 14 augustus kunt u alleen op de dag zelf vanaf 9:30 uur nog inschrijven. Deelname kosten zijn dan € 10,--. Voor een ieder die de tocht heeft uitgereden is er een attentie, zolang de voorraad strekt.

Lees meer. ZieEerbeekrit

23e Made in Holland rit

Op zondag 12 juni zal er voor de 23e keer een Made in Holland rit worden gereden. Voor de 7e keer in Okkenbroek, bij Deventer.

Wij willen hiervoor motorrijders en bromfietsrijders uitnodigen die op een gemotoriseerde tweewieler van Nederlandse bodem rijden.

Vertrek is om 12.00 uur aan de Oerdijk 232 te Okkenbroek en zal gereden worden door het prachtige Salland.

Deelnemers op een niet Nederlandse motor of bromfiets kunnen om 11 uur ook de route rijden. Dit geschiet buiten de “officiële rit” om, wel zullen de km genoteerd kunnen worden.
De rit bestaat uit 2 delen van in totaal 90 km. Voor deelnemers op een Nederlandse motor of bromfiets is er bij terugkomst een pauze met lunch.

De tweede rit is gekoppeld aan een kunstroute, ‘kunstvanhiertotginder’, die langs diverse kunstprojecten en theatervoorstellingen zal voeren rondom Okkenbroek en Deventer. Tevens interessant voor de achterblijvers om met de fiets te verkennen. De rit zal worden uitgezet met de bekende rondjes, vierkantjes en driehoeken.

Voor verdere informatie:

madeinhollandrit@hotmail.com

Tel: 0570-551468

Familie van der Vegt

21 mei

Gelders Mooiste

Plaats: Garderen Info:  Wouter van den Brink Tel. 0342-490228  E-mail: Klassiekers@upcmail.nl

Verzamelen:  Zaterdag 21 mei om 09.45 uur en vertrek om 10.30 uur Afstand  ±105 km

Vertrekplaats:  ” Gasterij Zondag “  Apeldoornsestraat 163-165 3886 MN Garderen

Graag willen wij iedereen uitnodigen voor de 6e motor tourtocht “Gelders Mooiste”.

Op deze dag zal de lente alweer stevig in het zadel zitten. Er zullen erbij zijn die alweer de nodige kilometers erop hebben zitten. Wij zullen zoals gewoonlijk starten bij “Gasterij Zondag” op de rand van de Veluwe. We zullen de Veluwse bossen snel verlaten om de “Gelderse Vallei te doorkruisen op weg met het doel de  “Utrechtse Heuvelrug”.  De Gelderse Vallei is voor velen al een bekend gebied waar veel boeren bedrijven zijn. Het landschap bestaat afwisselend uit weilanden met houtwallen.

Hier wordt ook veel maïs verbouwt. Als wij in  de omgeving van Woudenberg komen raken we verzeild op “De Utrechtse Heuvelrug”.  We hopen niet dat jullie denken oei! dat is een eind van huis af, laat je hierdoor niet afschrikken om te komen rijden. Want de afstand zal  ±105 kilometer zijn en dat is toch goed te doen.  Ondanks dat dit gebied in het hard van Nederland ligt is het een juweeltje van een omgeving.  Met name de afwisseling van bossen, rivieren, heide velden, gezellige dorpen en imposante buitenplaatsen maken het gebied een ideale bestemming voor fietser, wandelaars en ook vooral motorrijders.  We gaan hier ook een pleisterplaats zoeken om tussen de middag de inwendige mens te versterken. Na de middag komen door de omgeving van Austerlitz, bekend van de piramide die door de militairen van Napoleon is gemaakt. Daarna zullen we langs landgoed “deTreek”rijden, tot voor enkele jaren terug kon je er met motorvoertuigen echt doorheen rijden, wat de moeite waard was maar dat is tegenwoordig verboden. Wij gaan terug door o.a. Leusden,Achterveld en Voorthuizen weer naar Garderen. Als je tijdens deze rit in het gebied van de “Gelderse Vallei” goed oplet zie je noch veel dingen die herinneren aan de “Grebbelinie” zoals kanalen , dijken en betonen werken.  Het is voor een flink gedeelte van de rit een gebied waar de meeste van ons nog niet eerder geweest  zijn dus kom naar Garderen en we maken er een fijne dag van.

Tot ziens op zaterdag 21 mei!

Wouter en Cobij van den Brink 

9 April

Openingsrit Ommen 2016

Op de nieuwjaarsreceptie kregen we te horen dat de traditionele openingsrit in Nieuwleusen niet doorging. Meteen werd de vraag gesteld of iemand anders een openingsrit kon organiseren. Na even nadenken en overleg met deze en gene, besloot ik me aan te bieden als organisator van een rit vanuit Ommen, te starten op het nieuwe marktplein zoals dat in 2015 klaar gekomen is. Het schijnt dat er vroeger ook wel ritten vanuit Ommen georganiseerd werden maar dat was voor de tijd dat ik lid ben geworden van de VKM.

En dan begint het organiseren. Heel wat medewerkers gezocht, met name binnen de familie. Al die medewerkers, voor en achter de schermen: van harte bedankt! Zonder jullie was het allemaal niet gelukt. En Jaap van der Spek: bedankt voor al die jaren dat jij de rit hebt georganiseerd vanuit Nieuwleusen! Super!

Zo was het op 9 april dan de eerste keer. De VKM en De Klassieker werden ontvangen in Ommen! Mede dankzij het mooie weer hebben 41 VKM-ers zich ingeschreven en 17 van De Klassieker. Dat zijn 58 motoren. Gerrit Dijk er nog bij als voorrijder (Hij heeft de route uitgezet, Gerrit bedankt!) en m’n jongste zoon als hekkensluiter op zij Honda F6. Dat zijn dus al 60 motoren en dan nog heel wat passagiers. De jongste (kleinzoon) was 5 en de oudste deze keer…..? M’n oudste zoon reed de bezemwagen en helaas, deze keer kwam er een BMW op terecht. 70 tot 80 % van de motoren is BMW, maar die kunnen dus ook weigeren. Om de rit echt een beetje een andere kant op te laten gaan, zijn we richting Twente getrokken. En, omdat we zelfs nog een stukje door Duitsland gingen, werd het zowaar een internationale rit!

Het weer zat mee en de start in Ommen was echt een mooie plek. Al die klassiekers op het marktplein in het centrum van Ommen – we trokken publiek genoeg. De eersten waren al om 9:30 aanwezig terwijl we pas om 10:30 vertrokken. Maar dat uurtje heb je immers nodig om weer bij te praten aan het begin van een nieuw seizoen? We vertrokken in oostelijke richting over de oude Coevorderweg, tot voor een paar jaar de hoofdweg naar Hardenberg, nu een karrespoor met veel snelheidsremmende activiteiten. Drempels zat. Nog een paar er tussen en de boel is weer glad! Afslaan dus. Richting Junne en in Stegeren de Vecht over. Hier is het rustig toeren. In deze omgeving wordt ’s zomers ook erg veel gewandeld en gefietst. Langs de stuw ligt een vistrap en men wil er ook een sluis naast leggen zodat kleine bootjes de Vecht kunnen bevaren tot aan Hardenberg. Het Vechtdal wordt momenteel erg gepromoot als toeristische trekpleister. Verder gaan we over de Beerzerhaar richting Beerze. Al tijd voor een tussenstop? Dan zoeken we toch gewoon zo’n blauwe P op. Kan de één een Peuk roken, de ander even P…..(fluiten) en misschien wil er ook nog wel één even Poetsen.

Ooit van Mander gehoord? Daar gingen we via Vriezenveen, De Pollen en Langeveen naar toe.
Echt veengebied dus. Nog gezien dat we langs het veenmuseum kwamen? Bij de Engbertsdijkvenen in de buurt. Mander, dat was het punt voor de Lunch. Bij Ria’s Eetcafé. Velen van ons namen Ria’s gehaktbal van 350 gram met brood of friet. Hier vlakbij, in Manderveen, liggen de enige Hunebedden in Overijssel. Hunebedden, je weet wel, je legt de overledenen onder een paar stenen en zand erover…..

Allemaal lekker gegeten? Na de maaltijd vertrokken we richting Duitsland. Motorrijders uit deze streek rijden vaak even Duitsland in. Daar liggen geen drempels en daar mag je sowieso 100 rijden. De benzine is daar goedkoop en de kenners nemen meestal ook nog een paar flessen Mummelman mee. Bij de Aldi 35% voor €5,- Dat geeft geen bank meer tegenwoordig. Maar wij hebben ons er niet aan bezondigd. Ze willen beter controleren aan de grenzen, maar onze overgangen leken wel oude smokkelroutes. Ik heb u toch niet op een idee gebracht? Via Bruchterveld, Hardenberg, Rheeze, Mariënberg, Beerze reden we terug naar Ommen. Daar waren de terrasjes bezet en publiek stroomde weer toe.

Al met al een dag om met plezier op terug te kijken en bij gezondheid zien we jullie graag weer bij de openingsrit vanuit Ommen in april 2017! En voor die   tijd graag nog bij één van de andere ritten. Bij dit artikel heb ik ook een aantal foto’s opgestuurd en ook voor op de website. De foto van alle deelnemers in de muziekkoepel (officieel “Vechtpodium”) verwacht ik op www.ommennatuurlijk.nl De fotograaf gaf dat tenminste aan. Ik heb ook foto’s naar Cor gestuurd om op de website te plaatsen.

Allemaal bedankt en tot een volgende keer: Ben Kruitbosch.

duitslandsrit